Meditatie

“If you meditate, sooner or later you will come upon love.
If you meditate deeply, sooner or later you will start feeling a tremendous love arising in you that you have never known before.”  Osho

Meditatie geeft je innerlijke rust, ontspanning, gronding, tevredenheid, welzijn, balans, creativiteit, concentratievermogen. Meditatie brengt je naar je hart en naar de liefde die jij bent. Door geregelde meditatie scherp je je intuïtie aan, ontdek je en word je je bewust van wie jij bent in de kern van je ziel, wat jij vanuit je innerlijke Zelf wil creëren, wat jouw zielstaak is.

Sedert de oudheid beoefenen mensen in verschillende culturen en overal ter wereld meditatie om de geest te (her)ontdekken en te verstillen, om opnieuw af te stemmen op je innerlijke Zelf, om de relatie tussen het bewuste - onbewuste en onderbewuste te leren kennen, om de kern van de ziel te raken.

Meditatie is een staat van zijn zonder dat het lichaam of de geest tussenbeide komt. Het is onze natuurlijke staat van zijn die we ons door beoefening stilaan terug herinneren. Het is de plek van diep weten, de plek waar we thuis zijn. Het is bovendien de plek waar Whisperings from Reiki ontstaan.

Er zijn verschillende methoden om te mediteren. Geleide meditaties helpen je om bij jezelf te komen, je gedachten te stillen. Weet dat gedachten altijd komen en gaan. We laten ze gewoon zijn. Een stem neemt je via visualisaties mee op weg naar de ruimte in en rond je hart, naar jouw kern van zijn. Bij stille meditaties neemt onze gezamenlijke energie ons in stilte mee, ieder naar zijn eigen plekje in zich Zelf. De groepsenergie versterkt het proces. In een soundmeditatie reis je op de tonen van klanken en vibraties naar de plek in JOU die jij op dat moment wil bereiken of nodig hebt in. Afhankelijk van de tonen brengt het je een betere focus en concentratie, diepe relaxatie, of het makkelijker bereiken van je zielskern.

Wil je graag mediteren en deelnemen aan een meditatiecirkel?

Op woensdag en vrijdag mediteren we samen in Oelegem. Binnenkort starten er ook meditatieworkshops met minimum 5 en maximum 10 deelnemers.

  • Stille meditatie op woensdag van 9.00 tot 9.45 (zie agenda)
  • Geleide meditatie op vrijdag van 9.00 tot 9.45 (zie agenda)
  • Wil je graag een meditatie workshop bij jou thuis? Heb je een groep van minimum 5 personen? Contacteer me voor prijzen en data.

Bijdrage

  • Stille meditatie: vrije bijdrage
  • Geleide meditatie: per workshop van 10 sessies 120,00 euro. Vroege inschrijvers 100,00 euro.

NOW

Enter the holy moment
released from strings and burdens
from past and future.

Look into the face of now
and see the liberation you are in
free yourself here and now
of everything you carry
see it as if you undress yourself
behind your eyes
and sit or fly or dive
without the borders of the mind.

There you see, there you are,
there is you and only you
as a light on a journey,
nipping from the nectar of mother earth
feeding and nourishing you
as her baby until you return
to us and the souls that guide
you from here and out there.

Be the light that you are
be the you you agreed on here
do the task you were born for
share the light with your family
support other humans, us and yourself
in this ongoing circle of evolution.

© Whisperings from Reiki through Hilde de Vos - 2015

Pin It on Pinterest

Share This